Blog

Geplaatst op: 9-11-2019

De veranderingen in bedrijfskleding, minder traditioneel en steeds meer oog voor mode trends

Was het u al opgevallen? In horecazaken zien we steeds modieuzere bedrijfskleding: mooie leren schorten, denim bloesjes en vlinderstrikken. Bedrijven willen ook met bedrijfskleding laten zien waar ze voor staan. Overweegt u ook om over te stappen op (modieuzere) bedrijfskleding? Lees meer over de trends en de voordelen van bedrijfskleding!

Wees onderscheidend met bedrijfskleding

Elk bedrijf heeft zijn eigen visie, missie en identiteit. Toch is er veel concurrentie. Bedrijven doen er dan ook alles aan om onderscheidend te zijn van de concurrentie. Een mooie website, goede klantenservice en focus op het milieu en gezondheid. Daarnaast onderscheiden bedrijven zich steeds meer met bedrijfskleding. We zien de verschuiving van traditionele bedrijfskleding naar informelere modieuze bedrijfskleding. Overweegt u om te kiezen voor ‘modieuzere’ bedrijfskleding? Denk dan vooral goed na over wat u wilt uitstralen en wat past bij de stijl van uw bedrijf.

Uniformiteit, laat samen zien waar je voor staat

We zien regelmatig dat medewerkers in verschillende functies van het bedrijf uiteenlopende bedrijfskleding dragen. Op zich is dit natuurlijk logisch, want de kleding moet geschikt zijn voor de functie. Toch kun je een eenheid creëren door een duidelijke stijl te creëren en deze in alle soorten bedrijfskleding door te voeren. Kies een passend kleurenschema en kleine terugkerende accenten. Zo straalt het gehele bedrijf eenheid en uniformiteit uit. Wilt u iets extra’s? Personaliseer de kleding dan, zo kunnen u en uw medewerkers uitstralen dat u trots bent op het bedrijf waar u werkt.

Comfortabel met een goede pasvorm

Naast modieus is comfort natuurlijk ontzettend belangrijk. Wanneer uw medewerkers zich goed voelen in wat ze dragen stralen ze dit ook uit. Kies stoffen die prettig dragen en goed ademen. Het moet er goed uitzien, maar ook vooral lekker zitten. Uw medewerkers moeten goed tot hun recht komen in de kleding, een goede pasvorm is daarbij erg belangrijk. Daarnaast moet de kleding praktisch blijven. Het moet tegen een stootje kunnen en gemakkelijk wasbaar zijn.

Wat zijn de trends?

We hebben het nu al een tijdje over modieuze bedrijfskleding, maar wat zijn de trends eigenlijk? Wat we veel zien zijn leren schorten, denim bloesjes, gestreepte shirts, bretels, vlinderstrikjes, mooie strakke pakken en natuurlijke kleuren. Sommige bedrijven gaan juist voor een duidelijke luxueuzere uitstraling waar anderen juist kiezen voor een casual look. Het belangrijkste is dat de kleding bij uw bedrijf past!